Καλώς ήρθες επισκέπτη ( Σύνδεση | Εγγραφή ) Να σταλεί e-mail επιβεβαίωσης ξανά

Σελίδες: (2) [1] 2  ( Στην πρώτη νέα Δημοσίευση ) Reply to this topicStart new topicStart Poll

» care sheets, και αλλα...
vasilis s
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 08:10 AM
Quote Post

Juvenile

Ομάδα: Members
Μέλος από τις: 14-February 09
Αριθμός Μέλους: 9
Euros: 0
Member Inventory: View

Country:

βλεποντας ολο αυτο το τρεξιμο να προλαβετε να δημοσιευσετε διαφορα μανιουαλ συντηρησης οσο και περιγραφης ερπετων αφου κανετε βασικα συνθεση πολλων σελιδων για το αποτελεσμα 2-3 αραδων,θα ελεγα οτι δε χρειαζεται παρα μονο η παραθεση σελιδων του νετ και να βγαλει ο καθενας την ακρη του.

επισης η παντελης ελλειψη συστασης βιβλιων ειναι απαραδεκττη δειγμα του καιρου μας οτι ελαχιστοι πλεον διαβαζουν και εξω απο ειδικευμενα βιβλια.

δεν εχω κατσει να διαβασω ολα αυτα,δε με ενδιαφερουν και δε βλεπω το λογο αποθηκευσης τους.
κι επειδη ακουω οτι αναμενονται και αλλα ειτε σαν αντιγραφη απο αλλες σελιδες ειτε σα προσωπικη εμπειρια λεω τα εξης.
για να γραψει κανεις ενα απλο εως πληρες care sheet για συγκεκριμενο φιδι η σαυρα πρεπει τουλαχιστον να εχει μεγαλωσει 2-4 ζωα(τουλαχιστον 2 γενιες) απο αυτα να εχει δει συνθηκες διαβιωσης να εχει βγαλει απογονους και γενικα να εχει χρονια παρουσια με τετοια ερπετα.
τιποτα λιγοτερο δε δεχομαι απο γραφοντες αφου μπορω κι εγω να τα βρω και να τα μαζεψω απο το νετ.

σελιδες στο παρελθον που βασικα ηταν φορουμ ειχαν σα ξεκινημα μια γενικοτητα που με το καιρο πλαισιονοταν με καινουργια στοιχεια απο μελη που ασχολουνταν με συγκεκριμενα ζωα.
και σα γενικη καταληξη αυτη η σελιδα εχει σκοπο τους διαλογους και οχι τοσο την επιμορφωση των μελων της αφου αυτο θα βγει με το καιρο απο τους διαλογους και φυσικα το ποσο θα αντεξει στο χρονο.
μικρες καλες συμβουλες και μονο θα ελεγα....

emo-tarantula_emoticon.gif emo-tarantula_emoticon.gif emo-tarantula_emoticon.gif

Επεξεργάστηκε από τον(ην) vasilis s στις Nov 6 2009, 08:12 AM
PMEmail Poster
George1
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 11:48 AM
Quote Post

Womatos
Group Icon

Ομάδα: Admin
Μέλος από τις: 13-February 09
Αριθμός Μέλους: 2

Country:

Δεκτα ολα Βασιλη. Απλα υπαρχει μια μικρη λεπτομερια care γραμενα στα ελληνικα δεν υπαρχουν. Επισης παντα γραφουμε για ειδη τα οποια εχουνε περασει απο τα χερια μας και εχουμε μια σιγουρια στα γραφομενα μας εχοντας απο προσωπικη εμπειρια επικυρωσει τις σωστες πληροφοριες.

Ξεχναμε καμια φορα τον παραγοντα που θελουμε και το κανουμε επειδη το γουσταρουμε! Οχι για να μας πει μπραβο καποιος, αλλα επειδη κουβαλαμε την τρελα και εχουμε την ορεξη να κατσουμε και να γραψουμε ενα care το οποιο πιστεψε με συνηθως περνει μερες να ολοκληρωθει!

emo-ranger.gif

--------------------
ADMIN IS ADDICTED TO SNAKES
PMEmail PosterUsers WebsiteMSN
Rory
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 01:38 PM
Quote Post

Juvenile

Μέλος από τις: 31-August 09
Αριθμός Μέλους: 132
Euros: 3 099 000

Army: 136
Country:

up
Με αφορμη το σχολιο του vasilis s για τα caresheet και τον τροπο που γραφονται που λιγο πολυ εχει δικιο, κι εγω για το iggy απο το greenigsociety.org το πηρα κι αυτο ακολουθω χρονια, ειπα να επαναφερω παλι το θεμα μηπως και εχουμε καποια προταση για κανενα καλο βιβλιο.

--------------------
http://video.google.com/videoplay?docid=-5165231031895551470
Μαθε πως απο το σπιτι σου συμμετεχεις σε επωδυνο θανατο, και πληρη απαξιωση εκατομμυριων ζωων στο πλανητη!

Iguana Iguana 1.0 (green Iguana)
PMEmail Poster
stratoz
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:22 PM
Quote Post

General Forum Helper
Group Icon

Ομάδα: Forum Helpers
Μέλος από τις: 30-August 09
Αριθμός Μέλους: 131

Country:

Αυτα που γραφω ειναι γραμμενα στα Γερμανικα αλλα σιγουρα και στα Αγγλικα,Απλα ολα αναφερονται σε φιδια και συγκεκριμενα σε Βοες σφυγκτηρες και Πυθωνες.
Βοas Constrictor twn Stefan Binder-Andreas Lamp.
To Hobby sas........Boas und Pythons twn Hermann & Erika Stoecl μικρο βιβλιαρακι
αν εχεις το πρωτο ουτε και χρειαζεται.
The True Boas twn Hermann & Erika Stoecl Μαυρο εξωφυλλο καινουργιο βιβλιο και το εχω στα Αγγλικα.Το πρωτο που εγραψα και το τελευταιο ειναι διαμαντια.Τωρα υπαρχουν πολλα ακομη για τους Πυθωνες αλλα εγω δεν τα αγοραζω αφου εχω Βοα.
και για Βοες βρηκα μονο αυτα οπως και ενα ακομη το οποιο κανει αναφορα στα 4 μεγαλυτερα ειδη ερπετων και μονο το εχω αλλα δεν βοηθαει σε κατι,το θεωρω δευτερευων.Σιγουρα υπαρχουν κιαλλα οπου θα γραψουν οι υπολοιποι συνχομπυστες. emo-thumbup.gif

--------------------
........................................
0.1 66%DΗ-Sunglow - Maya
1.1 Dendrobates Tinctorius
0.1 Bahama Anolis -Manolia
REEF Aquarium -- 450L..
user posted image
PMEmail Poster
Admin
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:28 PM
Quote Post

Godfather
Group Icon

Αριθμός Μέλους: 3
Euros: 1 861 529 147

Army: 97609
Country:

Παναγιωτη,

Θελω να ξεκαθαρισω κατι στο φορουμ για τα caresheets.

Αυτα που εχουν γραφτει και απο μενα και απο τον Αλεξελη, δεν ειναι απλα μια αντιγραφη ξενων caresheets. Ειναι μια επιστημονικη εργασια με παραπομπες, φιλτραρισμενη απο τις ΔΙΚΙΕΣ μας εμπειριες, γιατι πολυ απλα αυτα που γραφουμε τα εχουμε κανει στα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ζωα.

Το σωστο ειναι να υπαρχει το λεγομενο credibility. Στον επιστημονικο χωρο, αν δεν βαλεις τις πηγες απο τις οποιες πηρες κατι, πολυ απλα δεν υσχυει και κατηγορεισαι με την πιο βαρια εγκληματικη κατηγορια που ονομαζεται plagiarism (οταν περνεις κατι απο καπου χωρις να αναφερεις την πηγη).

Τελος, θελω να αναφερω κατι το οποιο πολυ ευστοχα το κανει ο Στρατος.

Οταν αναφερει καποιος την γνωμη του ακομα και σε θεματα βοηθειας, πρεπει να αναφερει και πηγες απο βιβλια αλλα και προσωπικη εκτιμηση φιλταρισμενη απο την εμπειρια του.

Αυτο φυσικα δεν γινεται απο κανεναν, και κανενας δεν εχει αντιδρασει γι αυτο το θεμα.

Υ.Γ. Μετεφερα και συγχωνεψα στο ιδιο θεμα, τα ποστ που γραφτηκαν στο θεμα του Rory στην καφετερια.

Επεξεργάστηκε από τον(ην) Admin στις Nov 6 2009, 04:41 PM

--------------------
Παλέψτε μαζί μας user posted image για το καλό του χόμπυ μας και των ζώων μας.

Σας καλωσορίζει ο διαχειριστής του φόρουμ! user posted image
PMUsers Website
Lewnidas
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:32 PM
Quote Post

Baby
**

Αριθμός Μέλους: 10
Euros: 26 364 604

Army: 2601
Country:

Βασιλη προσωπικα σε ξερω απτο reptilesalonica,δν ξερω αν με θυμασαι ή οχι,εγω σε θυμαμαι κ σε εκτιμω γτ με ειχες βοηθησει πολυ στα θεματα μου με το φιδι μου..
οποτε εντελως φιλικα δεξου οτι αυτο το ποστ μου φανηκε κακοπροαιρετο κ χωρις λογο υπαρξης.
δν ειναι σωστο να κατακρινεις τν προσπαθεια κ τν ορεξη οποιουδηποτε μελους,ειδικα οταν μεσα στα care sheet δν υπαρχει καποιο λαθος(δν γραφουμε εγκυκλοπαιδεια,αλλα καποια βασικα κ χρησιμα στοιχεια)
οσο για τν ρολο του foroum,αυτο το ρυθμιζουν τα μελη του(αλλωστε ο ιδιος ο admin προτεινε-ζητησε να ξεκινησουμε μια τετοια προσπαθεια)

δν ζηταω τπτ,απλα λιγο σεβασμο απεναντι στ ενδιαφερον κ στν λιγο ή πολυ χρονο π μπορει να σπαταλησε καποιος.
στν τελικη,αν δν ενδιαφερεσαι μπορεις να μν κατσεις να τα διαβασεις,δν σε υποχρεωνει κανεις.

φιλικα.......

--------------------
tango till they're sore
PMEmail PosterMSN
nikos
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:36 PM
Quote Post

Scorpion Forum Helper
Group Icon

Ομάδα: Scorpion Forum Helper
Μέλος από τις: 16-February 09
Αριθμός Μέλους: 33

Country:

QUOTE (vasilis s @ Nov 6 2009, 08:10 AM)
για να γραψει κανεις ενα απλο εως πληρες care sheet για συγκεκριμενο φιδι η σαυρα πρεπει τουλαχιστον να εχει μεγαλωσει 2-4 ζωα(τουλαχιστον 2 γενιες) απο αυτα να εχει δει συνθηκες διαβιωσης να εχει βγαλει απογονους και γενικα να εχει χρονια παρουσια με τετοια ερπετα.

συμφωνώ.

Όσο και να έχεις "διαβάσει" από το ιντερνετ , όσα care sheet και αν δεις, τίποτα δε συγκρίνετε με την εμπειρία του να έχεις το ζωντανό και να έχεις μεγαλώσει κάμποσα από αυτά για να δεις πραγματικά τι χρειάζονται.

Με αυτό το τρόπο θα καταλάβεις τις παπαριές που λένε τα care sheets....

Σχετικά με αυτό που είπε ο George1

Ξεχναμε καμια φορα τον παραγοντα που θελουμε και το κανουμε επειδη το γουσταρουμε! Οχι για να μας πει μπραβο καποιος, αλλα επειδη κουβαλαμε την τρελα και εχουμε την ορεξη να κατσουμε και να γραψουμε ενα care το οποιο πιστεψε με συνηθως περνει μερες να ολοκληρωθει!

Μακάρι να ίσχυε πάντα αυτό, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές γράφονται απλά και μόνο για να πουλήσει μούρη ο "συγγραφέας".

Γίνομαι κακός;
PMEmail Poster
Admin
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:52 PM
Quote Post

Godfather
Group Icon

Country:

QUOTE (nikos @ Nov 6 2009, 04:36 PM)
Μακάρι να ίσχυε πάντα αυτό, αλλά δυστυχώς αρκετές φορές γράφονται απλά και μόνο για να πουλήσει μούρη ο "συγγραφέας".

Γίνομαι κακός;

Βαζοντας ενα care sheet στο Reptiles Greece μπορεις να γινεις μαγκας και "μουρατος".

Φυσικα, ολοι σε ξερουν (το μελος που γραφει το caresheet) προσωπικα και μπορεις να εξασκεις την ψωνιστικη συμπεριφορα σου πισω απο την οθονουλα ενος ηλεκτρονικου υπολογιστη.

Και φυσικα το NICKNAME σου περνει τα ευσημα και μπαινεις στο πανθεον των πιο ηρωικων και "μουρατων" NICKNAMES του INTERNET.

γινομαι ρεαλιστικος?

--------------------

PMUsers Website
alexelis alexandros
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 04:55 PM
Quote Post

Super Moderator
Group Icon

Ομάδα: Super Moderators
Μέλος από τις: 20-February 09
Αριθμός Μέλους: 54
Euros: 2 147 483 647

Army: 134785
Country:

Έχω συγκλονιστεί με τα όσα διαβάζω τελευταία.
Μ'έχει πιάσει αναγούλα,και φυσικά δεν οφείλεται μόνο στη παρούσα δημοσίευση.
Δε θα κάτσω να απαντήσω σε τέτοιου είδους ηλιθιότητες,γιατί δε θα βγεί πουθενά,όπως έχει δείξει η ιστορία των τελευταίων 4 ετών ιντερνετικής παράνοιας.

Έχω απαντήσει πλέον στο εσωτερικό μου ερώτημα,''που εξαφανίστηκαν όλα εκείνα τα μέλη (1.455 εγγεγραμμένoι) του Reptile Salonica''.

Απλά σας έριξαν όλους* μια μούτζα και σταμάτησαν να ασχολούνται.

Πάρτε και μια απο μένα και καλή συνέχεια με το hobby που θέλετε να δημιουργήσετε.

-Ζητώ συγγνώμη στους administrators για την αναστάτωση,όμως απο τη στιγμή που εξακολουθείτε να επιτρέπετε σε άτομα αυτού του είδους να συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι όπως θέλουν,εγώ προσωπικά δε το δέχομαι.

*(στους κλασσικούς κομπλεξικούς αναφέρομαι,όχι στα μέλη)
PMEmail PosterMSN
aleksandr0s
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 05:56 PM
Quote Post

General Forum Helper
Group Icon

Αριθμός Μέλους: 14
Euros: 3 030 000

Army: 105
Country:

Λοιπον θελω να εκφρασω κ εγω την απογοητευση μου με τον τροπο που "καποιοι" αντιδρουν σε καποιες καλοπροαιρετες κινησεις για το φορουμ κ για το χομπυ... emo-thumbsdown.gif

Για ποιο λογο σας ενοχλει αν στην αναζητηση (στα ελληνικα) στο google υπαρχουν κ καποια caresheet για καποια ζωα του ζομπυ μας στα ελληνικα??? emo-confused02.gif

Αν δεν σας καλυπτουν εσας τους "γαματους" κ "ψαγμενους" μπορειτε να συνεχισετε να στρεφεστε στα ξενογλωσσα που κυκλοφορουν στο νετ κ στα βιβλια σας κ να αφησετε τα περιττα σχολια κ την αρνητικοτητα... emo-thumbsdown.gif emo-thumbsdown.gif emo-thumbsdown.gif

Επισης τα περι μουρης κτλ τα θεωρω μεγαλη ηλιθιοτητα...Αν ειναι δυνατον... emo-thumbsdown.gif

--------------------
svenskcobra
----------------------------------
0.1.0 Python Regius
0.1.0 Lampropeltis triangulum Hondurensis (Tangerine)
0.1.0 Pogona Vitticeps
0.1.0 Candoia Αspera
1.1.0 (Eryx) Gongylophis Colubrinus Loveridgei
0.0.1 Antaresia Childreni
1.0.0 Morelia spilota cheynei

200l Aquarium (Oscar,Clown Loaches,Synodontis,Plecostomus)
60l Aquarium (Neon,Xiphophorus,Corydoras,Siamese Algae Eater)
20l Aquarium (Betta splendens,Platy,bunocephalus)

PMEmail Poster
vasilis s
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 07:16 PM
Quote Post

Juvenile

Αριθμός Μέλους: 9

Country:

υπερβολικες αντιδρασεις θα ελεγα επι του θεματος.
καποιος ανεφερε οτι δεν υπαρχουν στα ελληνικα.
υπαρχει σημερα ποσοστο που δε γνωριζει μια τουλαχιστον ξενη γλωσσα;

επισης ξεφυγατε απο την ουσια που ανεφερα στη πρωτη δημοσιευση.
χρονια εκτροφη ωστε να δεις πραγματα και την αγνωστη σε μερικους λεξη βιβλιο.

εγω δε γραφω,δε προκειται να γραψω και ουτε να αντιγραψω κατι απο αυτα που βρισκω στο νετ.
σας συνιστω ομως ενα ως παραπανω καλα βιβλια και ισως οχι μονο ενα του ειδους.
παραδειγμα στον αλεξη που ωρυεται μπορει να μη φτανει μονο ο μαξγουελ και ειναι φυσικο να τα θελει ολα(οτι εχει γραφτει) πολυ σωστα για τη συλλογη που εχει.
αλλωστε σε ενα και μονο βιβλιο ποτε δε θα τα βρεις ολα.

καπου αναφερει αλλος οτι γραφονται για ζωα που ηδη υπαρχουν σε συλλογες.
ας ειμαστε σοβαροι τουλαχιστον σε πραγματικα δεδομενα...

ξεκαθαριζω οτι δεν ειμαι κατα στο ολο θεμα απλα διαφωνησα με το τροπο που γινεται και σχολιασα πως εγω θα το ηθελα να ειναι.
αν αυτο ενοχλει τοτε σβηστε ολο αυτο το ντελιριο μερικων που γραφουν με κακο σχολιασμο για το οποιο παρελθον.

καπου γραφτηκε για νουμερα μελων.
ας ειμαστε ρεαλιστες.
μπορει να υπαρχουν 1500-3000 ανθρωποι με κατοχη φιδιων στην ελλαδα αλλα λιγοι εως και 10% θα συνεχισουν να γραφουν ειτε σποραδικα ειτε πιο συχνα σε φορουμ.
ενδεχεται ομως παρα πολλοι να περασαν και να χτυπησαν νουμερο.
δεν ειναι κακο αυτο.

και τελος το χομπυ δε δημιουργειται απλα υπαρχει και παει οπως παει με τους ''καλους η τους κακους''.
αυτο μεταφραστε το οπως θελετε.

δεν εχω θεμα με την ομαδα διαχειριστων του φορουμ και δε χρειαζεται τοσο ακραιες αντιδρασεις η ειρωνικο υφος σε δημοσιευσεις οπως αυτη εδω.
πρεπει να μαθει να αντεχει τη κριτικη αν μπορει να δει ποσο καλοπροαιρετη ειναι η αν εχει υφος.
επισης δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε ολοι με ολα γιατι ο καθενας αναπτυσει το χομπυ του η τη τρελλα του αν θελετε με καποιες διαφορετικες ιδεες η τροπους.

emo-please.gif emo-please.gif emo-please.gif

Επεξεργάστηκε από τον(ην) vasilis s στις Nov 6 2009, 07:17 PM
PMEmail Poster
aleksandr0s
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 07:46 PM
Quote Post

General Forum Helper
Group Icon

Αριθμός Μέλους: 14
Euros: 3 030 000

Army: 105
Country:

Κ ομως υπαρχουν ατομα κ σημερα τα οποια δεν γνωριζουν καλα αγγλικα Βασιλη.
Δεν καταλαβα που ειναι το κακο της υποθεσης ωστε να γραφτουν κ καποια στα ελληνικα...
Επισης τα care sheets που υπαρχουν μεχρι στιγμης γραφτηκαν απο ατομα τα οποια εχουν ή ειχαν καποιο-α ζωα στα οποια αναφερονται...Θα πρεπει να περασουν απ τα χερια τους πχ 10 ζωα για να εχουν μαθει καποια βασικα πραγματα γι αυτα?Η ολη δουλεια γινεται ερασιτεχνικα δεν θα γραψουμε βιβλια...Αν υπαρχουν λαθη κ ασαφειες μπορουν επισης να επισημανθουν απο εσας τους εμπειρους ωστε να διορθωθουν...Αλλα ουτε αυτο εγινε...

Επισης το σχολιο σου περι βιβλιων δεν μπορει να ειναι απολυτο...
Που ξερεις εσυ τι βιβλια εχει διαβασει ο αλλος ή το τι βιβλια εχει σπιτι του???

--------------------
svenskcobra
0.1.0 Python Regius
0.1.0 Lampropeltis triangulum Hondurensis (Tangerine)
0.1.0 Pogona Vitticeps
0.1.0 Candoia Αspera
1.1.0 (Eryx) Gongylophis Colubrinus Loveridgei
0.0.1 Antaresia Childreni
1.0.0 Morelia spilota cheynei

200l Aquarium (Oscar,Clown Loaches,Synodontis,Plecostomus)
60l Aquarium (Neon,Xiphophorus,Corydoras,Siamese Algae Eater)
20l Aquarium (Betta splendens,Platy,bunocephalus)

PMEmail Poster
Lewnidas
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 08:35 PM
Quote Post

Baby
**

Αριθμός Μέλους: 10
Euros: 26 364 604

Army: 2601
Country:

QUOTE (aleksandr0s @ Nov 6 2009, 04:46 PM)
Κ ομως υπαρχουν ατομα κ σημερα τα οποια δεν γνωριζουν καλα αγγλικα Βασιλη.
Δεν καταλαβα που ειναι το κακο της υποθεσης ωστε να γραφτουν κ καποια στα ελληνικα...
Επισης τα care sheets που υπαρχουν μεχρι στιγμης γραφτηκαν απο ατομα τα οποια εχουν ή ειχαν καποιο-α ζωα στα οποια αναφερονται...Θα πρεπει να περασουν απ τα χερια τους πχ 10 ζωα για να εχουν μαθει καποια βασικα πραγματα γι αυτα?Η ολη δουλεια γινεται ερασιτεχνικα δεν θα γραψουμε βιβλια...Αν υπαρχουν λαθη κ ασαφειες μπορουν επισης να επισημανθουν απο εσας τους εμπειρους ωστε να διορθωθουν...Αλλα ουτε αυτο εγινε...

Επισης το σχολιο σου περι βιβλιων δεν μπορει να ειναι απολυτο...
Που ξερεις εσυ τι βιβλια εχει διαβασει ο αλλος ή το τι βιβλια εχει σπιτι του???

συμφωνω απολυτα.στν τελικη,τοση ωρα που σπαταλαται να κρινεται ποσο καλα ειναι τα care sheet,δν θα ηταν κατα πολυ καλυτερο κ ουσιαστικοτερο να τ βελτιωσετε-διορθωσετε??
οσο για τν αλεξη,δν εκανε λαθος που φρικαρε,ουτε ηταν το λαθος το σχολιο του για το που πηγαν τα μελη του reptilesalonica.κοιταξτε τι αναφερω στο ποστ οταν ξαναμπηκα στο φορουμ,ποιος ηταν ο λογος που ενω ειχα γραφτει απτν αρχη εξαφανιστηκα(σταρχιδια σας το ξερω-κ απολυτα λογικο-αλλα καντε ενα κοπο,ετσι απο περιεργεια..)κ δν ειμαι ο μονος,κ αλλα ατομα με τα οποια εχω κρατησει επαφες απτο reptile μου λενε οτι δν συμμετεχουν πλεον για τν ιδιο λογο.

τωρα τα σχολια του τυπου,εγραψα ενα care sheet κ ειμαι κ πολυ ουαου μεστο φορουμ-sorry αλλα μονο καποιος που θα μπορουσε να σκεφτει κατι τετοιο,θα ενιωθε κ ετσι........ο νοων νοειτω wink.gif

σκεφτειται κ λιγο,κ πειτε κ κανα μπραβο για τν προσπαθεια-κ ας ητανε κ μλκια-απο το να κατακρινετε το καθε τι.ο σωστος σιορθωνει κ βελτιωνει-δν κατακρινει.ολοι μπορουμε να κατακρινουμε ευκολο ειναι..αλλα νταξει σας καταλαβαινω ειναι σημα κατατεθεν του μιζερου λαου μας!!

--------------------
tango till they're sore
PMEmail PosterMSN
Rory
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 09:30 PM
Quote Post

Juvenile

Μέλος από τις: 31-August 09
Αριθμός Μέλους: 132
Euros: 3 099 000

Army: 136
Country:

Τα πραγματα ειναι απλα:
1)Τα caresheets ΔΕΝ μπορουν και δεν θα πρεπει να ειναι η μονη και ολοκληρωμενη πηγη γνωσης για το ζωο που θα φιλοξενισουμε.
2)Αυτος που θα το διαβασει ωφειλει να το διασταυρωσει και να κοιταξει να παρει και καποιο βιβλιο.
3)Αυτος που το γραφει θα πρεπει να γραφει τις πηγες του.Ολοι εχουμε πηγες.Και 10 γενιες να εχουμε μεγαλωσει απο φιδια η σαυρες ολοι ξεκινησαμε να διαβαζουμε καποια πηγη (Ιντερνετ, βιβλια) εκτος και αν υπαρχει στην παρεα μας καποιος ερπετολογος και ολες οι γνωσεις του ειναι προιον εργαστηριακων ερευνων χρονων.Πχ εγω προσωπικα ολα αυτα τα χρονια εχω ως οδηγο το greenigsociety.org το οποιο με την σειρα του συμβουλευεται την Kaplan.Συνεπως παρθενογεννεση δεν υπαρχει.
4)Το οτι εμενα η πηγη πληροφορισης μου ειναι το ιντερνετ δεν σημαινει οτι ξερω λιγοτερα αο καποιον που εχει διαβασει 1 μονο βιβλιο και συνεπως εχει την γνωση ενος συγγραφεα.
5)Τωρα αν αυτος που γραφει ενα caresheet νομιζει οτι ειναι μουρη και αυτος ειναι ο σκοπος που τι γραφει τα λογια ειναι περιττα..Θελω να πιστευω οτι αυτος που μπαινει στην διαδικασια να γραψει ενα caresheet, ειναι για να βαλει ενα λιθαρακι στην καλη διαβιωση των ζωων και μονο για αυτο.

Συμετεχω και σε αλλα φορουμ πιο πολυ τεχνολογικα που ασχολουνται με λινουξ, οταν εβρισκα λυση σε κατι ενιωθα παντα την αναγκη να το μοιραστω, οχι για να το παιξω μουρη μιας και με 1-2 μερες ψαξιμο και αρκετα μπινελικια μπορεις να βρεις λυση.Ομως ηθελα να γραψω απλα για να μην παιδευτει οσο παιδευτηκα κι εγω συμβαλλοντας ετσι στην αναπτυξη και στην εξαπλωση του.

Συμπερασμα: σιγουρα ενα caresheet δεν κανει χειροτερα τα πραγματα, και με διορθωσεις των πιο εμπειρων γινεται καλυτερο αλλα ποτε δεν θα πρεπει να θεωρηθει τελειο.

--------------------
Μαθε πως απο το σπιτι σου συμμετεχεις σε επωδυνο θανατο, και πληρη απαξιωση εκατομμυριων ζωων στο πλανητη!

Iguana Iguana 1.0 (green Iguana)
PMEmail Poster
Admin
Γράφτηκε στις: Nov 6 2009, 09:39 PM
Quote Post

Godfather
Group Icon

Country:

Θελω να τονισω κατι για την τελειοτητα των caresheets και τα Ελληνικα caresheet που γραφονται απο τα μελη του RG.

Πρεπει να ξεχνατε κατι σημαντικο συμφοριτες και συμφοριτισες:

Οτι ολα τα caresheet γραφτηκαν για αλλες χωρες και αλλα κλιματα και αλλες ιδιοτροπιες (ενα κλασσικο παραδειγμα ειναι το βαρομετρικο και το μικροκλιμα).

Γι αυτο λοιπον ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ τελειο caresheet.

Υπαρχει μονο τελεια δομημενη γνωστικη θεμελιωση συνυφασμένη με τον πλουτο εμπειριων.

--------------------

PMUsers Website
Το θέμα διαβάζεται από 1 χρήστες (1 Επισκέπτες και 0 Ανώνυμοι χρήστες)
0 Μέλη:

Topic OptionsΣελίδες: (2) [1] 2  Reply to this topicStart new topicStart Poll

Lo-Fi Version
   Script Execution time: 0.0722    11 queries used    GZIP ενεργοποιημένο
Η τελευταία ενέργεια σας ήταν στις: A minute ago
TERRARITALIA κορυφή herp-topsites - TOP 100 ranking :: worldwide listing - reptiles, invertebrates, amphibians, herps Best Reptile Sites - Reptile & Amphibian Topsites
Top Sites